Søk i denne bloggen

onsdag 26. september 2012

Musiker og Julehater? No thanks

At Jula kommer tidligere og tidligere er et kjent fenomen. Men hvis du syns jula kommer tidlig, prøv å jobbe som kordirigent. Da starter den basically ved sommerferiens slutt. Koret trenger tid til å forberede repertoaret, men først må det jo bestemmes.

Jeg har alt hatt julesanger surrende i huet i en måned. Så dagens budskap er: Hvis du ikke liker jula. Ikke bli kordirigent;)

Heldigvis liker jeg jula :)

fredag 21. september 2012

Hva er musikk

Denne uka hadde jeg en interessant opplevelse som jeg føler må deles. først litt forkunnskap:

Dette semesteret tar jeg et kurs om modernismen. Dette kurset gir oss innsikt i mye moderne musikk. På mange måter opplever jeg at de "tøyer grensene" for hva musikk er, og kan være. Jeg opplever også at man begynner å lytte på en annen måte. Som om man har lært seg et nytt språk så det ikke bare høres som meningsløse lyder.
Hvert fall. På onsdag når jeg løp til bussen, opplevde jeg noe morsomt. I det Kaffebanen kjørte videre i tunellen, buldret dette ved en lav frekvens som varte en stund. Ved siden av det var det tilfeldigvis en hjerneskada gutt (tilgi ordbruken, men kommer ikke på noe bedre ord atm.) som lagde noen lyder. Før ville jeg opplevd dette som støy, men min umiddelbare tanke var "hvor kommer musikken fra". Jeg opplevde kombinasjonen av kaffebanens buldring, og guttens lyder som musikk.